Under midnattsolens sken …

Hej alla Viltaffärvänner!

Bästa soltiden
Midnattssol

Det hände inte mycket på blogg-fronten här och det har naturligtvis sin förklaring. Tyvärr fanns det några krafter som tyckte det var rolig att ’hacka sönder’ den ett tag och då tappade jag både en del inlägg men även ork att åtgärda detta.

Men med midnattssolen som kraftkälla har jag nu tagit mig an uppiften och försöker kommer på nätspåret igen.

Säsongen har smygbörjat och idag har vi provätit första sommar-våfflan. Trotjänaren till våffeljärn funkar än och grädd-sifonen är lite tilltuffsad, men levererar grädden om än inte så snyggt som förr. Men så är det  – som vanligt – farligt gott-gottigott!

Just nu pågår även ett litet projekt där vi ’uppgraderar’ Björnrummet lite. Mer om detta senare.

Hoppas vi ses i sommar!

Birgit & Asbjörn


Vinter (kuriren) är här!

Kära Viltaffärvänner!

Då var det dags – Vinterkurieren är här! Som Kirsten Stelling, utgivaren av densamma, hade aviserad, låg flera lådor av den tryckfärska Winterkurier 2018 framför Viltaffärens dörr i morse.  Några av dem ska vidarebefordras imorgon till Jokkmokks Turistinformationen och till Ájtte. Så vi kan verkligen konstaterar att vintern har hållit sitt intåg 🙂 !   

Här kommer förresten en ännu godare nyhet:winterkurier2018 Ni behöver inte alls vänta tills ni få tillfälle att hitta ett tryckt exemplar av Winterkurier 2018. Den finns  nämligen tillgänglig online på

www.winterkurier.se/printmedien 🙂 !

Jag vill verkligen passa på att rikta en hälsning till Kirsten Stelling här: Hon visar att det är möjligt att presentera en region på ett intressant sätt och med pricksäker målgruppsfokusering. Och detta, mina vänner,  utan att ha en stor organisation eller offentligt finansiering i ryggen. Jag drar hatten och säger än en gång: stort tack, Kirsten, för ditt enastående engagemang och lycka till i framtiden med dina projekt!

För övrigt har vintern kommit på allvar även utanför Viltaffärens fönstren och vi förbereder oss för fullt för våra ‘rökiga insatser’ samt inväntar några fler minusgrader. Med detta förblir vi med hjärtliga hälsningar…

Schneeaussichtenera Viltaffärsjälar

Asbjörn & Birgit

 

 

 

 

 

Tack!

Hej alla Viltaffärvänner!

dec2016

 

Vinterljuset sprider sitt vackra sken utanför fönstret. Snart är det dags att samlas runt dukade bord och fira vår högtid. Det glädjer oss att det kommer att bli många som har valt att göra just det med Viltaffärens produkter och hoppas att förväntningarna uppnås i alla hänseenden. Tack för ert förtroende!

asbjorn2016finncheck

 

Inte minst vill jag härmed tacka Finn för all hjälp och samtidigt gratulera Asbjörn till sin ’rökexamen’!

Team Thunborg önskar er alla en stämningsfull julhelg och ett gott nytt 2017!

Med hjärtliga hälsningar

Birgit

 

 

 

Det var ett tag sen …

Käre Viltaffärvänner!

Ja, verkligen. Det var ett tag sen! Man kan väl med fog påstå att vi har varit mer än frånvarande – iaf. när det gäller uppdateringen på sidan.

Vintern har gjort sitt intåg och det är inte direkt inbjudande att vila i gungstolen utanför affären;)snogungning

Nu är vi inne i tidsräkningen ’före marknaden’, men innan dess, före jul! Men framförallt har 2017 något annat att erbjuda: 2 jubileer, nämligen att Viltaffär-huset fyller 100 år och att jag, Birgit, fyller 25 år i Sverige.

Husets byggstart var 1916 och blev klar 1917. Med hjälp av goda vänner (btw: tack så hemskt mycket!) fick huset redan nu ’festbelysningen’ installerad: en ståtlig 100-åring med andra ord.

huset

Ifall ni känner för några juldelikatesser från Porjus kan vi även meddela, att kåtan har tagits i bruk igen och ser fram emot många rökpass framöver. På förfrågan skickar vi gärna vår aktuella prislista, per snigelpost eller mejl.

Med vänliga hälsningar ifrån norr!rokning

Birgit & Asbjörn

Viltaffären för 57:e gången på Vintermarknaden!

20160203_133452Hej alla Viltaffärvänner!

Ni vet väl att tidsräkningen i Jokkmokks Kommun är indelat i före och efter marknaden, eller?

Marknaden är invigd för i år – med andra ord: nu är vi i marknadstiden!

Tack vare ’dreamteamet’ var marknadsståndet rekordtidigt på plats!

Välkommen på Storgatan, plats 50 – 52, i höjd med Apoteket!

Höstvinter?

Hej alla Viltaffärvänner!20151108_104320

Vintertid har vi fått – men vinter? Nja, inte riktig. Men, inte klaga jag att det inte har kommit mycket snö. För snöskottning tillhör inte mina favoriter direkt;-)

 

Vi har då inlett röksäsongen för fullt och i natt var det dags för… ja, gissa vad?

20151108_103636

 

Eftersom det är farsdag idag har vi en liten gissningstävling på Facebooksidan. Varför inte kolla läget där?

Vi önskar er alla en underbar ’förvinter’:)

Asbjörn & Birgit

 

Höst…

Hej alla Viltaffärvänner!20150912_184057

Höstens färger är underbara. I början på veckan fick vi besök i Viltaffären som inte nog kunde lovorda höstens prakt och vilken kraft hon samlade de här få veckorna som hon hade förmånen att tillbringa i norra Sverige. Och visst är det så. För oss Viltaffärler är hösten alltid lite sorgligt. Sommarsäsongen, so både bjuder på mycket arbete, men även många trevliga möten, ligger bakom oss.

Vi återgår till våra ’vanliga’ sysslor, då Viltaffären inte spelar huvudrollen ett tag. Och – inte minst – där vintern väntar runt hörnet. Även den med all sin prakt… men… med all sin snöskottning med. Detta är, i synnerhet för mig, ingenting att se fram emot.

Ha det gott i höstrusket!

Asbjörn & Birgit